בית הספר לשלטון מקומי הוא פרי שיתוף פעולה ייחודי בין המרכז לשלטון מקומי בישראל לבין האוניברסיטה הפתוחה. בית הספר מציע לימודי תואר ראשון אוניברסיטאי (B.A.) במדעי החברה והרוח, ובוגריו מקבלים גם דיפלומה בלימודי שלטון מקומי.

בוגרי בית הספר מוזמנים גם להצטרף לתכנית לתואר שני בממשל ומדיניות ציבורית, המציעה גם היא תנאים ייחודיים לעובדי השלטון המקומי ועובדי המדינה.

התכנית מיועדת לעובדי הרשויות המקומיות ועובדי תאגידים מקומיים, לעובדי המגזר הציבורי בכללו ולציבור הרחב. מסלול הלימודים הייחודי מאפשר לסטודנטים לשלב ידע אקדמי ומעשי עדכני בעבודתם היום-יומית ולסיים תואר אוניברסיטאי במקביל לעבודה.

חזונה של האוניברסיטה הפתוחה הוא הנגשת ההשכלה הגבוהה לסטודנטים בכל רחבי הארץ, ללא צורך בתעודת בגרות או מבחן פסיכומטרי, אלא רצון ללמוד, כושר התמדה ומשמעת עצמית. בהתאם לכך, ההרשמה לבית הספר לשלטון מקומי אינה מותנית בהצגת תעודת בגרות, במספר שנות לימוד, במכינה קדם אקדמית או בעמידה במבחן פסיכומטרי.

לומדים יחד, בסביבה שלכם

הלימודים מתקיימים בקבוצות לימוד מובנות בכל רחבי הארץ, בליווי וסיוע אקדמי צמוד של מנחי האוניברסיטה הפתוחה ומערך הייעוץ של האוניברסיטה. התכנית מותאמת במיוחד לאנשים עובדים וכל קבוצה לומדת יחד את הקורסים באופן מרוכז במשך יום אחד בשבוע עד לסיום התואר.

תכנית הלימודים

תכנית הלימודים מספקת תשתית ידע רחבה במדעי החברה, תוך התמקדות במדיניות ציבורית על מגוון היבטיה ובמיוחד בשלטון המקומי. בין היתר:
  • נעניק כלים להבנת ההיבטים הכלכליים, החברתיים, המשפטיים והפוליטיים של השלטון המקומי;
  • ננתח לעומק את יחסי השלטון המקומי עם מוסדות המדינה;
  • נלמד כיצד לכתוב נייר מדיניות;
  • נתנסה בקורס הממוקד בסוגיות של תכנון מקומי, מרחבי ועוד.

במסגרת הלימודים, מתקיימות הרצאות אורח של בעלי תפקידים במרכז השלטון המקומי וברשויות.

הלימודים מתקיימים במשך 3 סמסטרים בשנה וניתן לסיים אותם בתוך 4 שנים (או 3 שנים למי שסיימו כבר את הקורס "מינהל השלטון המקומי").

למידע מפורט על תכנית הלימודים

מלגות

האוניברסיטה הפתוחה, מרכז השלטון המקומי ומפעל הפיס מעניקים מלגות לעובדי הרשויות המקומיות הלומדים בתכנית. האוניברסיטה מעניקה מלגות נוספות על פי מגוון קריטריונים.

לפרטים על כל המלגות

הצטרפו להצלחה

הצטרפו לבית הספר לשלטון מקומי

בבית הספר לשלטון מקומי לומדים כיום כ-2,000 סטודנטים בעשרות קבוצות לימוד לתואר ראשון, מרמת הגולן ועד אילת. כ-240 בוגרי המחזור הרביעי צפויים לקבל את התואר בשנת 2023. פרופ' יגיל לוי מזמין אתכם להצטרף להצלחה